lauantai 22. syyskuuta 2012

Taas kotona kattoterassilla


Sagrada Familian naapurustosta, väliaikaisesta kämpästämme olemme päässeet muuttamaan ”pysyvään” kotiimme eli syksyn ajaksi vuokraamaamme asuntoon. Vuokraisännän hyvä maku ilahduttaa: remontin tulos on tyylikäs ja muutamat isot huonekalut on valittu Ikean parhaimmistosta. Hieno tunne: purkaa tavarat kasseista ja laatikoista kaappeihin ja komeroihin.

Muuttopäivä oli lämmin ja lämminhenkinen. Ystävämme Bénédicte auttoi ystävällisesti raahaamaan laatikkomme pois eteisestään. Mahtoi olla helpotus saada tila tyhjäksi. Pakettiautollaan tapahtumaan osallistuva Julian sytytti laihan, harottavan sätkän toisensa perään ja puhalsi savut ulos pakun ikkunasta. Hän oli jo soittanut kitaraa aamulla lastenkutsuissa, mikä on tietysti outo ajoitus klubimuusikolle, eikä kuitenkaan ollut vielä iltapäivän alkaessakaan oikein hereillä. Vuokraisäntämme riskeerasi sukulounaan aikataulun ja intoili paikalle esittelemään asuntomme hienouksia.

Viime vuoteen verrattuna olemme siirtyneet ylemmäksi. Asunto on korkeammalla rinteessä kuin viimevuotinen. Samalla olemme kavunneet myös sosiaalisessa asteikossa. Kaupunginosa on hieman arvostetumpi kuin edellinen. Ainakin ensisilmäyksellä ruokaostokset näyttävät tulevan hieman kalliimmaksi kuin aikaisemmin, ja lähikortteleissa on hienompia kauppoja ja palveluja. Toisaalta nousukulmaa loiventaa se, että katumme on kaupungin vilkkain läpiajoväylä, ja liikenteen melu jaksaa kuulua meille asti. Atico eli ylin kerros on suomalaisittain yhdeksäs kerros.

Blogin nimeä ei ole tarvis muuttaa, sillä meillä on taas olohuoneen jatkona hieno kattoterassi! Näkymät ovat vielä komeammat kuin viime vuonna. Katsomme suoraan ylärinteeseen Tibidabon kukkuloille, kaupungin kattojen yli.  – Itse asiassa meidän asuntomme päällä on vielä yksi, talon yhteinen kattoterassi. Tässä talossa se on huoltokäytössä. Kuivatin siellä tänään lakanapyykkiä.

Asunto ei tällä kertaa ole täysin varusteltu. Käytimme siis joitakin päiviä ja iltoja ostoksiin: Astioita, kattiloita, veitsiä, haarukoita. Siivousvälineitä, pyykkiteline. Lakanoita, silityslauta. Tulos on hyvinkin esteettinen, varsinkin jos katsojan silmään sopii minimalismi ja valkoiset seinät.  Hintataju tässä kyllä himmenee. Kun pyörii Ikeassa ja halpaa kodintavaraa myyvissä lähikaupoisssa, alkaa ajatella, että mikään ei saisi maksaa kymppiäkään.

Ikean ulkopuolella parveilee paikallinen ilmiö: miehiä ja pakettiautoja keikkoja kärkkymässä.  Tarjoavat kuljetuspalvelua saman tien ja edullisesti. Itse raahasimme astiamme ja lakanamme sinisissä kasseissa metroon ja lopulta kotiin.

Seuraavat haasteet odottavat. Vuorossa on vakituisen leipäkaupan valinta, supermarketeihin tutustuminen, läheisen kauppahallin tarjonnan sisäistäminen ja mikä tärkeintä: jokaperjantaisen kantaravintolan löytäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti