keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Takaisin Barcelonaan


Helle on hellittänyt, lämpötila on alle 30 astetta. Kaupunki palailee normaalielämään. Saavuimme syyskuun 3 pnä eli syyskauden ensimmäisenä työpäivänä Barcelonaan. Lupauksensa mukaisesti tuleva vuokraisäntämme oli meitä kentällä vastassa. Ja myös luvattu väliaikainen asumus odotti meitä.  Reipas yleistys tästä olisi: espanjalaisen sanaan voi luottaa! Ainakin siis tämän kyseisen Josén sanaan.

Josén parkettimiehet olivat aloittaneet työt 3.9., kuten muukin kaupunki. Varsinainen asuntomme on siis pian valmiina. Mutta ei tässä hätää. Väliaikainen asunto on tilava ja mukava ja sen kaikki ikkunat tarjoavat näkymäksi vieressä sijaitsevan Sagrada Familian! Katumme on kaunis kävelykatu, jolla nautimme heti saavuttuamme turistihintaiset oluet.

Illansuussa kävimme ystävämme Bénédicten luona kaivelemassa laatikoitamme, joita hän on sietänyt eteisessään koko kesän. Nyt pärjäämme varsinaiseen muuttoon asti. Bénédictellä oli talo täynnä ranskaa puhuvia vieraita, joten saimme touhuta laatikoiden kimpussa ihan keskenämme.

Ei yhtään harmittanut, että olin ennen lomia, tavaroita pakatessani, numeroinut laatikot ja kirjoittanut sisällöt muistiin melko yksityiskohtaisesti. Näinpä emme joutuneet avaamaan sellaisia laatikoita, joista emme mitään tarvinneet.

Myös viimevuotinen vuokraisäntämme oli palannut töihin ja poti normaaleja sekavuuden tunteita ensimmäisenä työpäivänään. Häneltä saimme hakea vanhaan osoitteeseen kertyneen vähäisen kirjepostin.

Ensimmäisen päivän iltana, päivällisen jälkeen kiersimme Sagrada Familian ennen kotiin paluuta ja nopeaa nukahtamista. Kirkon ympärillä oli paljon ihmisiä, jotka katselivat kirkkoa pitkään ja hartaasti, pää takakenossa. Isojakin valokuvauslaitteistoja oli käytössä. Yövalaistuksessa yksityiskohdat näkyvät hienommin kuin päivällä.

Ensimmäisen aamun auringossa kirkko oli taas eri tavalla upea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti