lauantai 10. marraskuuta 2012

Casa Decor Barcelona 2012


Casa Decor sai alkunsa Buenos Airesissa, jossa varattomia potilaita hoitava yksityinen silmäklinikka keksi kerätä varoja toimintaansa vuosittain toistuvan sisustusnäyttelyn avulla.  Vastaava toiminta alkoi Madridissa vuonna 1990, ja Barcelonassa 1992. Täällä varoja kerätään joka vuosi eri kohteille, tänä vuonna MS-tautia  sairastavien elämää helpottavalle säätiölle (Fundación Esclerosis Múltiple).

Näyttely toteutetaan joka vuosi eri rakennuksessa. Rakennus on peruskorjattu, ja näyttely tuo sille myönteistä julkisuutta. Näyttelyn jälkeen rakennuksesta tulee hotelli, toimisto tms.  Tänä vuonna Barcelonassa kohteena on Carrer d’Arago 271:ssa aivan Passeig de Gracian tuntumassa sijaitseva,  vuonna 1900 rakennettu talo, jonka keskellä oleva sisäpiha on otettu hienosti käyttöön koko talon korkeudelta.

Näytteilleasettajat saavat käyttöönsä huoneen tai muun tilan, johon sisustavat ja kalustavat olohuoneen, keittiön, kylpylän tms. Tällä kertaa esillä on 30 tekijän luomuksia.

Talouden laman kunniaksi tällä kertaa tunnelmat ovat lämpimämpiä, pehmeämpiä ja kodikkaampia kuin joskus vauraammassa lähimenneisyydessä. Värit ovat kauniita, murrettuja tai taitettuja, ja ratkaisut ovat kekseliäitä, pieniin tiloihin sopivia ja usein realistisia.

Omia suosikkejani olivat Equipo Bach 7:n tekemä Bulthaupin levollinen, puuta ja terästä yhdistävä keittiö, www.bach7.bulthaup.com, sekä kylpyhuoneen keraamiset laatat, jotka käyttävät rehevästi mallinaan vanhoja modernista-lattialaattoja. Myös pahvista rakennettu baari oli hupaisa.

Näyttely on avoinna 9.12.2012 saakka. Internetsivut: www.casadecor.es

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti