sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hyviäkin uutisia


Aina kotona ollessamme katsomme edes osittain yhden illan pääuutislähetyksistä, Telediarion. Lähetys on illalla kello yhdeksästä kymmeneen. Tämä on myös tavanomainen päivällisaika, joten ilmeisesti kunnon ihmiset katsovat telkkarista uutisia päivällistä syödessään. Tunnin mittaan hosutaan ensin aluksi aiheet läpi ja sitten syvennytään yhteen kerrallaan, säätä ja urheilua unohtamatta. Alun perin uutisten seuraaminen palveli pelkästään  kielen opiskelua, eli totuimme kuuntelemaan mutta emme paljon mitään ymmärtäneet. Nyt jo hiukan ymmärrämme, ja siinä on suureksi avuksi kuulovammaisille tarkoitettu espanjankielinen tekstitys. Näin emme edes uhraa kieliharjoittelua.

Kairon tapahtumat raportoidaan perusteellisesti aina ensimmäiseksi. Toinen viime päivien pääaiheista on Gibraltar: Espanja on tiivistänyt tullitarkastuksia rahoittaakseen tupakan salakuljetusta Gibraltarilta Espanjaan. Tämä tarkoittaa jonojen pidentymistä rajalla. Gibraltar kiukuttelee kalastusrajoista, ja estääkseen espanjalaisten kalastajien harjoittaman troolauksen, pudottelee betonikuutioita mereen. Tästä hyvästä tullitarkastukset tulevat perusteellisemmiksi, ja niin edelleen.

Hyviä uutisiakin on, ja näyttää siltä, että niillä hiukan herkutellaan, jotta lama-apatia helpottaisi. Espanjan mantereen ja saarien rantakohteiden matkailukapasiteetti on ollut täydessä käytössä, ja varsinkin ulkomaalaiset matkailijat ovat korvanneet vähentyneet espanjalaiset. Fordin tehdas palkkaa yli 1400 uutta työntekijää, ja perustaa vielä yövuoronkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti