sunnuntai 19. lokakuuta 2014

La Casita Mágica


Tämä yhteiskunta tarjoaisi paljonkin pohdittavaa: Katalonian itsenäisyyspyrkimysten tragikoomiset vaiheet, Caja Madridin johtajien törsäykset laittomalla rahalla samalla kun pankki ajoi itsensä konkurssiin virallisella puolella, Ebola; ja kaikkien näiden merkitys ja mahdolliset seuraamukset poliittisen järjestelmän ja siihen kohdistuvan luottamuksen kannalta. Mutta antaapa olla.

Pääsin eilen vierailemaan kiehtovaan pikku taloon, kiehtovan taiteilijapariskunnan luo. Harmaatukkaiset, peikkomaiset Joan Serinyà ja Gemma Font asuvat ja työskentelevät Joanin isovanhemmilta perityssä mökissä melkein taivaassa, Hortan kaupunginosan reunamilla, josta avautuu näkymä merelle asti. He viljelevät puutarhaansa ja keräävät parin kanan luomumunat munakkaita varten. 
 
Joan luo mosaiikkeja ja mosaiikkipintaisia veistoksia ja esineitä. Teoksissa näkyy Gaudín ja muutenkin modernista-vaiheen vaikutus. Magritte tulee mieleen peilien käytöstä, peileistä avautuu uusi ulottuvuus ja yllätys. Gemma tekee satukirjojen kuvituksia ja satumaisia kortteja, ja työstää myös Joanin äidin Lulin tekemiä kukkatauluja, siis kukista tehtyjä tauluja.

Mosaiikkeja on talossa joka paikassa: Ulko-oven vieressä, ikkunan yläpuolella, terassin lattialla, porrasaskelmissa, pienessä uima-altaassa, penkkeinä, kaiteina ja irrallisina teoksina.

Molemmat myyvät mielellään teoksiaan. Esimerkiksi tekeillä olevaan persoonalliseen kivitaloon suosittelisin mosaiikkityötä pation kaunistukseksi. Tai uima-altaaseen!








Joan:
http://joanserinya.blogspot.com.es/

Gemma:
Lulin teokset:

He ottavat myös mielellään vastaan pieniä vierailijaryhmiä ja toivovat pientä maksua. Meidän ryhmämme maksoi 5 €/henkilö.

Lisää tietoja ja kuvia ystäväni Catherinen verkkosivuilla:
http://www.streets-of-barcelona.com/an-enchanted-garden-in-barcelona/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti