torstai 23. lokakuuta 2014

Työmatkalla ihanassa matkailukohteessa


Suomalaisen asiakkaani puolesta pyörin Barcelonassa ja muualla Kataloniassa tutustumassa matkailua edistäviin, tutkiviin ja kouluttaviin organisaatioihin. Viimeksi tein ihan huviksi kelpaavan retken Gironaan, täältä hiukan pohjoiseen. Sinne pääsee nopealla AVE-junalla alle 40 minuutissa. Kyyti on sileä ja mukava, liiankin nopea ihmiselle, jolla on hyvä kirja mukana. Kaupunki sijaitsee sisämaassa, ei nyt ihan vuoristossa mutta ylängöllä.

Keskiaikainen keskusta on komeasti rinteessä. Portaikkoja piisaa, ja ylhäällä näköalat palkitsevat. Tiettävästi hyviä ravintoloita olisi, mutta ehdin vain nielaista mehulasillisen ylhäällä rinteessä yliopiston nurkilla.




Katedraali on toinen kiipeämiskohde. Tällä kertaa sen ympärillä hyöri taiteilijanalkuja luonnoslehtiöineen ja lyijykynineen.

Työkokoukseni oli Costa Bravan alueen turismiorganisaatiossa. Heillä on riemastuttavan käytännöllinen, asiakas- ja bisneslähtöinen toimintatapa, josta asiakkaani projektissa toivottavasti päästään ottamaan oppia. Nettisivut, joiden sisältö on matkailijoiden tuottamaa, ovat ilo silmälle:

Sen jo tiesinkin, että Costa Bravan rannikko jylhine kivikkoineen ja pienine hiekkarantoineen on suosikkimaisemaani. Cadaquesista olen jo kirjoitellut näitä blogijuttua aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti