keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Andalusiasta kotiinpäin


Matka on enää muisto, mutta alkusyksyn aherruksen keskellä on tuo muisto on herkkua.
Málaga oli olevinaan kotoisen tuttu peräti viikon mittaiselta aikaisemmalta matkalta. Uusi kohde: Museo Carmen Thyssen (kuva) yhdistää kauniin 1500-luvun renessanssirakennuksen, jossa hieno sisäpiha, ja modernin osan. Ihastuttava kesänäyttely esitteli porvariston kesänviettoa aurinkoisin maalauksin ja vanhoin valokuvin. Suomessa Hangolla voisi olla vastaavaa esitettävää.

Vakituisissa kokoelmissa on herkullinen osasto romanttisia maisemia ja punaposkisia tyttöjä tanssimassa kapakan pöydällä tai sen vieressä, komeiden nuorten miesten katsellessa.

Pitkän ajopäivän huviksi poikkesimme rinteeseen, kauniiseen kylään nimeltä Veléz-Blanco. Parintuhannen asukkaan kylän huipulla on jylhä 1500-luvulla rakennettu linna, johon ei tarvinnut pyrkiä lounasaikaan. Kylä hiljeni perusteellisesti, kun aperitiivioluita ottaneet papatkin pääsivät koteihinsa kukin oman señoransa kattamaan lounaspöytään. Kauneinta kylässä oli kylä itse: haalean vaaleanruskehtavia taloja jyrkissä rinteissä, haalean harmahtavassa mutta kirkkaan valoisassa päivässä. (Kuva)

Murcian alueen puolella sijaitseva Caravaca de la Cruz, myös jyrkässä rinteessä (kuvia), päätyi matkasuunnitelmaamme koska se on niin sopivassa paikassa. Paikkaa leimaa roomalaiskatolisuus monin tavoin. Tuo cruz eli risti, Santisima y Vera Cruz, viittaa parantavia voimia omaavaan ristiin, jota säilytetään ja palvotaan kaupungin huipulla kirkossa. Ristissä uskotaan olevan mukana palanen oikeaa (vera) ristiä. Luostareita ja uskonnollisia yhteisöjä on lukuisia.

Yövyimme paljasjalkakarmeliittamunkkien ylläpitämässä hotellissa Nuestra Señora del Carmen. Hinta oli naurettavan edullinen. Pihalla oli parkkipaikka. Wifi oli matkan paras ja nopein. Aamiainen oli ok. Palvelu oli iloisen ystävällistä. Huone oli paras hotellihuone ikinä: karu ja niukka, mutta kaikki esineet olivat hyviä ja kohdallaan. Pöytätaso oli riittävä. Sähköpistokkeet olivat riittäviä. Valaisimet valaisivat asiallisesti. Sängyt olivat mukavat. Kylppäri oli fiksu ja siellä oli koukkuja!  Ja kaikki oli tyylikästä ja laadukasta. (kuva)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti