lauantai 24. syyskuuta 2016

Taidetta,villalankaa ja herkkuja


Eilen kävimme nykytaidetta esittelevässä Victor Lopen galleriassa Miquel Aparicin näyttelyn lopettajaisissa. Aparici käyttää kaikenlaisia ylijäämätavaroita ja romuja teostensa raaka-aineina ja tavoittaa koirien ja muiden otusten olemuksen hurmaavasti.

Näyttelyssä ollessamme alkoi kunnon rankkasade. Kahlasimme goottilaiseen kaupunginosaan pikku lankakauppaan nimeltä Llanarium hankkimaan villapuserolankoja. Näitä kauppoja piti hiukan etsiä. Pyörin netissä hyvän tovin. Eräästä blogista opin, että perinteisissä käsityöliikkeissä kiukkuisen oloiset matamit odottavat, että asiakas näyttää vitriinipöydän lasin läpi, mitä lankaa haluaa. Sitten matami etsii neulemallin, asiakkaan mielipidettä suuremmin kyselemättä, ja opastaa alkuun. Kun asiakas on edennyt sovittuun kohtaan neuleessa, hänen pitää mennä liikkeeseen saamaan lisää ohjeita. Vain asiantuntijan kuuluu osata lukea neuleohjeita.

Uudemmat liikkeet antavat asiakkaan hypistellä ja olla aktiivisempi. Niissäkin voi kokoontua seurue neulomassa ja virkkaamassa ja neuvomassa toisiaan. Porukka on kuitenkin nuorempaa kuin perinnepuodeissa. Llanariumissakin oli muutama virkkaaja paikalla, ja pikkulapsi pyöri kodikkaasti mukana. Lankaa emme saaneet mukaan, koska haluamaamme väriä ei ollut tarpeeksi jäljellä.

Sukelsimme uudelleen sateeseen ja etenimme Ramblan yli Ravalin puolelle. Tapasimme ystäviä uudessa italialaisessa ravintolassa Terra Mia. Kiva paikka, hyvät ruoat, mutta rupattelumme kanssa kilpaileva elävä musiikki voitti kuusi-nolla. Kesäkuulumiset jäivät osittain kuulematta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti