maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kesäistä elämää Barcelonassa


Isompiakin teemoja voisi miettiä, mutta juuri nyt haluan kokea ja myöhemmin muistaa kotoisia, kesäisiä tunnelmia. Kun syömme päivällistä kotona, menemme parvekkeelle nauttimaan viilenevästä ja tummenevasta illasta. Viileneminen tarkoittaa sitä, että lämpötila laskee 28 asteesta alle 25:een. Tummeneva merkitsee sitä, että vielä päivällisaikaan iltayhdeksältä ei ole pimeä, mutta ilta tummenee päivällisen aikana. Ruokalistallani on ihania kasvispöperöitä, usein pähkinöillä tai manteleilla terästettynä, ja esimerkiksi äskettäin myös maukkaita chorizo-makkaroita. Jälkiruoaksi kannattaa juuri nyt ostaa ihania makeita tuoreita aprikooseja.

Lauantaina teimme touhukkaasti koko päivän retken läheiseen Roca Outlet Villageen (LaRocaVillage.com) tekemään edullisia mutta hienoja vaatelöytöjä. Sinne pääsee suoraan bussilla kaupungilta. Matka kestää noin 40 minuuttia. Hurmaannuin nettipalvelusta: bussiliput oli helppo ostaa etukäteen, ja samalla ilmeni, että valittua lähtöaikaa voi muuttaa ja bussilippuostoksen voi myös peruuttaa netissä. Tämä rohkaisee päättämään lähdöstä, eikä suosi jahkailua.

En ole ihan varma, kiinnostiko ketään lopulta, mihin lähtöön lippumme oli varattu. Saavuttuamme ajoissa pysäkille mahduimme nipin napin mukaan, takapenkille.

Rocassa on noin sata kauppaa ikään kuin kylänraitin varrella. Helppoa ja viihtyisää. Voileipiä, salaatteja, lounaita, juomia  ja kahvia on tarjolla riittävästi ja viihtyisästi pikku aukioilla ja kulmauksissa.  Liikevalikoima on lupaava: espanjalaisia, eurooppalaisia ja amerikkalaisia kuuluisia merkkejä; vaatteita, asusteita ja kodin tavaroita. Alennuksetkin ovat jonkinlaisia.

Mihinkään ostoshurmaan ei siellä kuitenkaan ole helppo päästä. Alennukset ovat melko maltillisia ja tavara suhteellisen tavanomaista, ainakin näin kypsän ja kaiken nähneen kauppojen koluajan mielestä. Saimme kuitenkin jotain aikaan rauhalliseen tapaamme, joten eivät menneet bussiliput hukkaan. Ja paikkahan piti kokea ainakin kertaalleen, ehdottomasti.

Sunnuntaina oli luvassa sadekuuroja ja maksuton konsertti Arc de Triomfin aukiolla. Tapahtuman nimi on Primavera Sound, ja siihen kuuluu viikon mittaan monenlaisia konsertteja.

Menimme heti iltakuudelta paikalle, sadetakit mukana. Ensimmäinen esiintyjä oli pirteytetty kansanmusiikkiyhtye. Yleisö, vauvasta vaariin, taputti ja hetkui hillitysti mukana. Illan edetessä väkeä tuli lisää aukion täydeltä.  Ikäjakauma oli edelleen laaja, mutta ikäpyramidin alempi keskiosa alkoi vahvistua. Musiikki oli keskinkertaista rokkihumppaa. Yleisö viihtyi kuin kokkareilla: seurueet etsivät ja löysivät toisiaan, poskisuukkoja vaihdettiin, samoin kuulumisia.

Luvattua sadetta saatiin ajoittain isoina, hitaina pisaroita, joita oli niin harvassa, että niitä ehti väistää.

Päivällisajan lähestyessä nälkä eteni ja kiinnostus tasapaksuun musiikkiin väheni. Lähdimme etsimään ravintolaa, joka oli tiedossa mutta ei vielä koettu.  Argentiinalainen 9Reinas löytyikin Valencian ja Pau Claris –kadun kulmasta. Paikka on tyylikäs, ruoka herkullista ja kaunista. Argentiinalainen pihvi ja punaviini täyttivät odotukset. Täällä jälkiruokiakin kannattaa kokeilla. Valitsin kakun, jossa täytteenä oli dulce de lecheä ja persikkaa. Aaahh! Hintakin oli hämmästyttävän kohtuullinen.

Se sade sitten yltyi oikeaksi märäksi kaatosateeksi heti, kun pääsimme istuutumaan ravintolassa.  Vaikutus oli virkistävä ja viilentävä. Palattiin vähäksi aikaa alle 25 asteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti