maanantai 26. maaliskuuta 2012

Barcelonan maraton

Sunnuntaina 25.3. juostiin Barcelonan maraton. Viikonloppuna meillä vieraili työmatkaileva ystävä ja tapasimme myös maratoniin osallistuvan ystävän, jonka vaimo oli mukana kannustamassa.


Valmistautuminen maratoniin koko porukan voimin alkoi jo lauantaina. Kävelimme kaikki yhdessä Rambla de Catalunyalle Taller de Tapasiin, jossa nautimme hyvän valikoiman tapaksia: grillattua mustekalaa, kinkkua, salaattia ja vuohenjuustoa, ynnä muuta pientä. Jatkoimme vanhaan kaupunkiin etsimään kahvia ja makeaa. Maratoonari palasi ravintolaan etsimään maratonlappuja ja lippuja, jotka oli unohtanut kassissa tuoliin roikkumaan.


Kevyttä turismia: kävimme Meren katedraalissa, joka on Falconesin kirjasta tuttu.


Palasimme hotelliin ja kotiin pitämään pienen lepohetken. Maratonvalmistelut edellyttivät aikaista päivällistä. Normaalisti päivällinen alkaa klo 21 jälkeen. Turistien suosimilla seuduilla on kuitenkin ravintoloita, jotka eivät pane pahakseen isompaa myyntiä, ja tarjoavat ruokaa pitkin päivää. Plaza Realilla Ramblan vieressä on Rossini, joka on suosittu paitsi joustavan aikataulunsa, myös hyvän ruoan ansiosta.


Sieltä siirryimme aukion yli Tarantos-klubiin nauttimaan intensiivisen flamenco-puolituntisen laulua, tanssia, kitaraa ja taputusta. Uusi kantapaikka on löytynyt!


Maratonaamu koitti aurinkoisena ja lämpimänä. Juoksu tiettävästi alkoi klo 9 tai jo ennen. Maratoonari ja rouva tahollaan pääsivät sujuvasti liikkeelle. Kotona me ja vieraamme nousimme vasta vähän myöhemmin aamiaista virittelemään. Avasimme kevätkauden: Nautimme aamupalan terassilla auringon lämmössä. Lähikaupan rapea leipä maistui sielläkin. Päivälämpötilaksi luvataan 20 astetta.


Me kotijoukot vietimme aamupäivän etsien oppaista ja netistä ravintolaa illaksi. Maratoonari pääsi perille hyvässä kunnossa, eikä kannustajakaan ollut kovin uupunut. Miehet lähtivät elpymään paikallisen jalkapallojoukkueen Espanyolin katsomoon, me rouvat ihailemaan kaunista kaupunkia ja kahville. Espanyol hävisi Málagalle.


Illan ravintola oli La Camarga, jonka ruokalista on katalonialaisperustainen mutta hieman hienostuneempi. Herkkua ja hyvää palvelua kauniissa salissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti